10. okt, 2013

Første tulipanløk i jorden :-)

Etter en sommer hvor luking har vært et fremmedord, er det krevende å finne så mye åpen jord som jeg trenger for å plante løk i store tuer slik jeg gjør. Imidlertid har jeg et bed rett ved inngangspartiet hvor jeg hadde plantet flittiglise og smådodre, og hvor flittiglisene hadde frosset ihjel etter en frostnatt for to uker siden. Etter å ha revet opp flittiglisene og gravet store hull til tulipanene, fant jeg frem en sekk med kugjødselkompost, men oppdaget til min forskrekkelse at den var gjennomvåt. Jeg fant imidlertid ut at det kunne jeg bruke til min fordel, ettersom løkene jo helst skal vannes etter planting. Jeg tenkte at hvis jeg la et lag med våt kugjødselkompost i bunnen av plantehullet ville tulipanene antagelig få den fuktigheten de trengte. Som tenkt så gjort, og så ble tulipanløkene lagt oppå, og jorden jeg hadde gravd ut fra bedet på toppen. 

Pusen min lurte på hva jeg holdt på med, og gned seg mot løkpakker, jordsekker og trillebår men motsto fristelsen til å gjøre noe mer konkret i plantehullet :-) 

Løkene ble kjøpt i Amsterdam for tre uker siden, tre veldig tunge kilo med løk :-), og   omtrent halvparten av dem gikk i jorden i dag. T. China Town, og Queen of Night ble behørig plantet.  Så gleder jeg meg til å se resultatet til våren.