Foredrag

Jeg elsker å holde foredrag. Jeg lærer mye nytt selv, liker å møte andre hageentusiaster, og koser meg når folk blir begeistret for bilder av roser og tulipaner og når de får inspirasjon til å plante historiske roser med mye duft, eller når de går fra å ha bare enkle tulipaner og noen krokus til å plante mange ulike typer tulipaner og småløk.

 

For øyeblikket tilbyr jeg følgende foredrag:

Vårblomstrende løk – mer enn bare tulipaner

Tulipanen er de vårblomstrende løkenes dronning, og vi skal se på papegøyetulipaner, liljeblomstrende tulipaner og peonblomstrende tulipaner men vi skal også se på ulike typer narsisser, perleblomster, krokus og mange andre løk som kan brukes før, etter eller sammen med tulipanene.

Historiske roser – en duftende rosehage uten grønne fingre

Lei av roser som lever en sesong eller to og som er så puslete at de ikke gjør noe av seg? De historiske rosene har levd i over 150 år – noen av dem i flere hundre år, og blant dem finner man mange som er veldig lette å dyrke, hardføre, som kan bli ordentlig store, og fremfor alt vidunderlig vakre og duftende og som er perfekte for de som ikke synes de kan noe om hage.

Vakre  roser for tøffe forhold –hardføre roser for sone 5 og oppover

Fryser alle rosene dine i hjel om vinteren? Da har du fått feil roser! Hvis du velger de mest hardføre rosene øker du dine sjanser for å beholde rosene dine betydelig, og mange av dem er de mest velduftende og sykdomsresistente vi har.

Design med roser – bruk av roser i inn- og utland

Tenker du på roser som noe du har i et lite bed, eller til nød som en klatrerose på veggen? De kan brukes til mye mer enn det! Frukttrær, pergolaer, og klatreanretninger av ymse slag samt roser som solitærer øker bruksområdet betraktelig, og gir mye mer liv til hagen din.

 Roser for nybegynnere – enkle råd og gode roser for den uerfarne

Tror du det er vanskelig å dyrke roser? Langt i fra! Med noen få enkle råd og litt kunnskap om hvilke roser du bør velge er du et godt stykke på vei – med litt entusiasme og muskelkraft i tillegg er du i mål!

 

Fra kaos til duftende rosehage

Fortelling med bilder av hvordan man går fra å ha null peiling på roser til å ha en rosehage full av duftende roser i alle størrelser. Med tips til hvordan man kan oppnå det samme 🙂

 

Priser for foredragene

For foredrag som holdes innenfor en to timers kjøreradius fra Stabekk blir det 3000 kroner for foredraget pluss kjøring etter statens satser.

Er dere lenger unna så kontakt meg, så kommer vi frem til en rimelig avtale for begge parter i forhold til reisetid og reiseutgifter. Prisen for selve foredraget er fortsatt 3000  :-)

Rosegelé

Hvis det er ønske om det kan jeg også ha med rosegele eller hagebøker for salg på foredraget (se egen fane om rosegelé), og hagelaget kan få et ekstra godt tilbud på rosegelé hvis de bestiller 20 glass eller mere til videresalg,  premier e.l.